ورق گالوانیزه که با یک لایه از پوشش رنگ سطح آن پوشیده شده را در صنعت، ورق رنگی می گویند. ورق رنگی چیست؟ کاربرد ورق های رنگی کدام است؟ نحوه تولید ورق های رنگی چگونه است؟ استفاده کردن از ورق رنگی چه مزیت هایی دارد؟ این ها سوالات بسیار مهمی است که برای صنعتگران به وجود می آید. برای یافتن پاسخ مناسب این سوالات می توانید از مجموعه آهن رول کمک گرفته و با کارشناسان متخصص آن کمک بگیرید.

ورق رنگی چیست؟

در گذر زمان ابزارهای پیشرفته تولید شده که با کمک آنها می توان محصولاتی مدرن و به روز و کاربردی تر در صنعت تولید کرد. یکی از مهمترین متریال ها انواع ورق های رنگی است که در صنایع مختلف کاربرد دارند.

تمامی ورق های گالوانیزه که سطح آنها با پوشش رنگ الکترواستاتیک پوشیده شده و مقاومت آنها در برابر رطوبت و شرایط جوی مختلف افزایش پیدا می کند، را ورق رنگی یا ورق پیش رنگ می نامند.

به دلیل روش الکترواستاتیک، رنگ آمیزی این ورق ها نه تنها زیبایی آنها بیشتر بوده؛ بلکه مقاومت و دوام آن نیز افزایش پیدا می کند. در واقع مهمترین ویژگی مثبتی که در این ورق ها ایجاد می شود، مقاومت در برابر خوردگی و رطوبت مستقیم است. به همین دلیل کاربردهای این نوع ورق وسیع تر از ورق های معمولی می باشد.

پیشنهاد مطالعه: برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع ورق فولادی و کاربرد آن ها در صنایع گوناگون، مقاله “انواع ورق آهن و کاربرد گسترده آن در صنایع مختلف” را مطالعه نمایید.

کاربرد ورق رنگی

ورق های رنگی جزء ورق های مرغوب و با کیفیت بالایی است که در تنوع رنگبندی تولید می شوند و با داشتن ویژگی ‌های منحصر به فرد در صنایع گوناگون می توان از این ورق ها استفاده کرد. 

در این بخش به بررسی کاربرد ورق های رنگی به طور دقیق و کامل می‌پردازیم: 

صنعت ساختمانی 

در صنعت ساختمانی برای ساخت انواع سقف، بدنه، انبار و کارگاه ها و سوله ها، برای جداسازی بخش های داخلی و همچنین در نمای داخلی و خارجی ساختمان ها می توان از ورق های رنگی استفاده کرد.

صنعت لوازم خانگی 

در صنعت تولید لوازم خانگی مانند بدنه یخچال و فریزر، آبگرمکن، اجاق گاز، ماشین لباسشویی، مایکروویو و سایر لوازم دیگر به راحتی می توان از ورق های رنگی استفاده نمود.

در دکوراسیون داخلی ساختمان ها 

در صنعت دکوراسیون داخلی برای ساخت بدنه کمدها و کابینت ها و تجهیزات اداری ساخت انواع پارتیشن و همچنین بدنه رایانه ‌ها از ورق های رنگی استفاده می کنند.

در صنعت حمل و نقل 

در صنعت حمل و نقل برای ساخت بدنه ماشین های باربری مانند کانتینرها، اتاق خودرو و موارد دیگر هم این ورق ها را به کار می برند.

کاربرد ورق رنگی

انواع ورق رنگی

ورق های رنگی در طرح ها و فرم های مختلف طراحی و تولید می شوند که مناسب برای هر محیط و فضایی می توان از این ورق ها انتخاب کرد.

در این بخش به معرفی انواع ورق رنگی می ‌پردازیم: 

ورق رنگی طرح شادولاین 

ورق رنگی طرح شادولاین از ورق های پرکاربرد است که به دلیل داشتن مرغوبیت بالا و سبک طراحی فوق العاده زیبا برای ساخت ساندویچ پانل و انواع سقف ها کاربرد دارد.  

ورق رنگی طرح سفال پالرمو 

ورق رنگی طرح سفال پالرمو مقاومت بالایی در برابر ضربه و نور داشته، به همین جهت از این نوع ورق برای سقف بیشترین استفاده را می برند. معمولاً این ورق از ضخامت بین ۲۰ تا ۲۵ میکرون پوشش گالوانیزه برخوردار است؛ به همین دلیل مقاومت خوبی دارد.

ورق رنگی طرح ذوزنقه 

از این ورق رنگی طرح ذوزنقه بیشتر برای سقف های شیروانی و سوله استفاده می کنند؛ زیرا قابلیت نصب سریع داشته و مقاومت آن در برابر عوامل جوی بالا است. 

ورق رنگی کرکره ای یا ورق شیروانی 

ورق رنگی کرکره ای یا ورق های شیروانی از قدیمی ترین نوع ورق رنگی بوده که به دلیل داشتن زیبایی ظاهری در موارد مختلف استفاده می شود. 

ورق رنگی سینوسی 

ورق رنگی سینوسی شباهت زیادی به ورق های ذوزنقه ای داشته و برای ساخت سوله ها و ساختمان ها به دلیل مقاومت بالا در برابر نور خورشید به کار می رود. 

انواع ورق رنگی

مراحل تولید ورق رنگی

مراحل تولید ورق های رنگی در تمامی کارخانجات به یک صورت تعیین می شود و با استفاده از دستگاه های پیشرفته و به روز این ورق ها با کیفیت بالاتری آماده می گردد. در ادامه به صورت مرحله به مرحله تولید این ورق ها را بررسی می کنیم:

مرحله اول   

در اولین مرحله پس از تولید ورق های گالوانیزه کلاف های ورق به بخش پولیش منتقل شده و در این قسمت همه چربی ها و ناخالصی ها از سطح ورق پاک می شود. 

مرحله دوم 

در مرحله دوم پس از چربی زدایی ورق ها به وسیله غلتک های مخصوص آنها را پرس کاری می کنند تا سطح ورق کاملا صاف و یکنواخت شود و با کمک آب شستشو داده شده تا برای رنگ آمیزی آماده گردد.

مرحله سوم 

برای افزایش مقاومت ورق در برابر خوردگی و چسبندگی بیشتر رنگ، سطح آنها را با مواد شیمیایی پوشش می دهند و همچنین یک نوع پرایمر را بر روی سطح ورق قرار می دهند تا در هنگام پخت باعث کیفیت رنگ شود.

مرحله چهارم

در این مرحله پس از آماده سازی کامل ورق ها آنها را با رنگ های مختلف از جنس پلی استر، اپوکسی، پلی وینیل کلراید یا پلی اورتان با کمک غلتک کاملا پوشش می دهند و دوباره به کوره های پخت منتقل می کنند.

مراحل تولید ورق رنگی

مزایای ورق رنگی

ورق های رنگی به دلیل داشتن یک پوشش رنگ بر روی سطح آنها از مقاومت خوبی برخوردارند به همین سبب در شرایط سخت هم قابلیت استفاده دارند. 

در این بخش به مهمترین مزایای ورق رنگی می پردازیم:

  • فراهم بودن شرایط نصب سریع و آسان ورق های رنگی 
  • داشتن وزن سبک در مقابل مقاومت بالا در برابر ضربه، فشار و حتی زلزله  
  • مقاومت کیفیت رنگ در برابر شرایط جوی مانند برف و باران 
  • مقاومت بالا در برابر رطوبت و قابلیت استفاده بدون زنگ زدگی و خوردگی
  • یک پارچه بودن ورق ها و داشتن طول عمر بالا 
  • داشتن زیبایی ظاهری در کنار نرخ مقرون به صرفه 

جمع بندی

ورق رنگی چیست؟ ورق رنگی جزء ورق های گالوانیزه است که به دلیل پوشش یک لایه رنگ بر روی سطح آن مزیت های زیادی دارد و قابلیت استفاده در صنایع مختلف را پیدا کرده است. تنوع بالایی از این ورق های رنگی از لحاظ شکل ظاهری و ضخامت در بازار وجود دارد که برای هر محیط و فضا، مناسب ترین نوع ورق را می ‌توان به صورت ورق های شادولاین، ورق های پالرمو، ورق های ذوزنقه، ورق های کرکره ای و ورق های سینوسی انتخاب کرد. مجموعه آهن رول یکی از بهترین مراکز ارائه دهنده انواع ورق های رنگی است که در صورت انتخاب آن ضمن اطمینان از کیفیت بالا از قیمت مقرون به صرفه این محصولات نیز بهره مند می شوید.